Антивирус или Anti Malware

Антивирус или Anti Malware: Што треба да го изберам?

Потребно е да бидаме безбедни на интернет, но реалноста ни покажува нешто друго. Нападите од малициозен софтвер се во пораст, поради тоа ни се потребни софтверски програми за да ги одржиме нашите уреди безбедни.

Сајбер криминалците станаваат се по вешти, организирани и упорни во своите кампањи за спам. Тие користат нови тактики, како што се автоматско ажурирање на врски во е-пошта или нови екстензии за да ги искористат недостатоците на застарените и неажурирани компјутери.

Неодамнешните студии покажуваат дека сајбер нападите се во пораст во текот на изминатите години и ќе продолжат да се зголемуваат.

Наодите од безбедностните извештаи објавени оваа година покажаа дека бројот на напади на ransomware речиси трократно се зголемени во првата половина од 2018 година во споредба со првата половина од 2017 година, и гледаме дека овие сајбер-напади се шират во различни земји.

Успешниот напад од малициозен софтвер има големо влијание врз корисниците и организациите, предизвикувајќи губење на податоци, финансиски проблеми или нарушување на работењето. Најдобар начин за борба против овие закани е да го задржите вашиот систем безбеден со користење на антивирусната програма и анти-малициозен софтвер истовремено.

 

Кога станува збор за изборот на безбедносен софтвер, многу луѓе обично се збунети околу двата термина – “антивирус” и “antimalware” – не можат да разберат што е разликата меѓу нив.

ICT Антивирус или Anti Malware

И тогаш прашањата: Која е најдобрата опција? Кој да се избере?

Ние се фокусираме на тоа да ви помогнеме да ја разберете разликата помеѓу антивирусни и антивирусни програми, прикажувајќи ги нивните предности и недостатоци и што е најдобро решение кое одговара на потребите на секој корисник.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *